Font del Silenci

Coordenades aproximades de la font:41°48'60"N -2°23'50"E

Març 2013
Març 2013

La Font del Silenci esta situada entre la Font dels Faigs Bessons i la Font de la Fageda Maragda, on en menys de 400 metres hi ha tres fonts seguides. A vegades aquesta font de senzilla construcció la podreu trobar tapada per una pedra per evitar que els senglars la destrossin.

 

  

Font que neix de la mà d’en Xavier Burcet amb una bella poesia:

 

Tardor 2012
Tardor 2012

Va caure una llavor de faig

als peus del gran avet;

I malgrat les dificultats, va reeixir i va créixer;

... Dins l’ ombra rigorosa,

Sense aigua,

Sense llum,

Sense vent.

El petit plançó veia la llum cap a llevant,

I allà es va dirigir, escalant... l’aire,

torçant el tronc i escorça en un angle impossible

Març 2013
Març 2013

La Font del Silenci (nascuda a la tardar del 2012) es troba uns 5 metres per sobre del camí, i per identificar la zona podeu veure que en un dels faigs del camí hi ha escrit “Racó del Silenci”.

Març 2013
Març 2013

La Font del Silenci és un exemple característic d’un tipus de font que es troba a la fageda al peu del Matagalls. Unes fonts que sorgeixen de biots naturals i que algú amb gràcia ha canalitzat amb un petit broc, i ha col·locat quatre pedres mal comptades pel costat. No hi espereu grandiloqüència arquitectònica en aquestes fonts, però si bona i fresca aigua.

Novembre 2016
Novembre 2016

Aquesta tarda hem recollit mostres d’aigua de les fonts de Pastors, Atlàntida, Felip Graugés, Faigs Bessons i Silenci; totes aquestes fonts al camí que de Bordoriol passa per sota el Turó Gros i per Coll Roig arriba al Pujol de Muntanya. Continuem analitzant les aigües de les fonts de Viladrau.

 

205 Fonts de Viladrau i rodalies