Font de Mas Molins

Coordenades de la font: 41º50’40”N - 2º22’25”E

Juliol 2010
Juliol 2010

A 35 minuts de la Plaça, i en direcció a l’ermita de l’Erola, després de creuar la riera pel pont del Moli de Baix, passem per davant de Mas Molins.

 

A mas Molins hi ha un rellotge de sol que fou construït pel pare Joaquim Pericas, amb més de 6.500 algoritmes per traçar les corbes horàries, que s’ajusten a les quatre estacions en diferents colors.

Juliol 2010
Juliol 2010

Just a la placeta hi ha la font de Mas Molins, que s’agraeix molt en l’excursió cap a l'Erola i Sant Segimon. El broc de la font esta a un mur de pedra del camí i vessa la seva aigua en una pica recoberta de molsa.

Mas Molins té un rellotge de sol que a més de dir l'hora també ens indica el mes de l'any. Per això cal mirar sobre quina línia horitzontal cau l’ombra del octògon, comptant la primera com a gener.

Febrer 2011
Febrer 2011

A solis ortu usque ad occasum laudabile nomen domini” (des de la sortida del sol fins a l’ocàs alava el nom del Senyor) és una expressió extreta del Salm 112:2. Sembla que la primera part estava a la divisa de l’antic escut dels Borbons per manifestar que als seus dominis no es posava el sol.

Les corbes horàries indiquen l'estació en diferents colors: verd primavera, vermell estiu, groc tardor i negre hivern.

Març 2012
Març 2012


Vista de Mas Molins des del corriol que porta cap a la carretera de Can Gat i després fins a la Sala, la casa original d'en Serrallonga.

Maig 2012
Maig 2012

La Font de Mas Molins recull l’aigua que prové del Pla de la Jaca, que juntament amb la Miranda i el Pla d’en Cendra marca la carena muntanyosa des de la que es tenen unes boniques vistes del poble de Viladrau.

 Febrer 2015
Febrer 2015

Mas Molins està situat a un petit promontori sobre la Riera Major, amb teló de fons la Muntanya de la Sala. Des de l’aparcament habilitat a la Solana de Molins (a la carretera de Viladrau) s’hi pot tenir una bona vista a l’hivern, quan les fulles han caigut i podem gaudir de la seva pètria visió.

Abril 2015
Abril 2015

Que els nens i les nenes i tot el jovent coneguin les nostres fonts! Que hi vagin a passejar, que les fotografiïn amb el mòbil, que serveixin de punt de trobada, que hi juguin amb les seves aigües, que es mullin, que saltin i ballin al seu voltant! Que dintre de 100 anys continuem tenim més de dos centenars de fonts, i que no se’n perdi cap.

 

Setembre 2014
Setembre 2014

Viladrau havia estat terra de molins. D’aigües amunt cap a baix podem trobar les restes del Molí de Puigdot, Molí de la Sínia, Molí de Rosquelles, Molí de Baix, Mas Molins, Can Pau Moliner, Molí de la Barita, Molí Espatllat, Molí del Noc, Molí de Puigdefàbregues....


A la foto, explicant històries de Mas Molins i la seva font.

Març 2015
Març 2015

Quina set que tinc..., com m’agradaria beure ara mateix un bon glop de l’aigua fresca de la Font de Mas Molins!

Març 2015
Març 2015

Que pot haver-hi més bonic que passejar pels nostres boscos i trobar fonts d’aigua fresca i abundosa en el nostre camí?

 

Cada font és una fita.

Amb llur raig cristal·lí dóna goig i vida a les vessants, planells i fondalades del Montseny.


(autor desconegut)

Maig 2016
Maig 2016

L’últim diumenge de maig sempre se celebra l’Aplec de l’Erola; en el camí cap a l’ermita de la Mare de Déu de l’Erola es passa per mas Molins, i podeu aprofitar per beure de la seva sempre fresca font.

 

Agost 2015
Agost 2015

205 Fonts de Viladrau i rodalies