Font de Santandreu

Coordenades de la font: 41º48’06”N - 2º21’07”E

Març 2015
Març 2015

La Font de Santandreu esta situada al  vessant sud del Turó d’en Besa, a peu de la pista que porta al mas Santandreu de la Castanya, formalment al terme municipal del Brull.

 

Des de Collformic, pujant pel sender de Matagalls és fàcil d’arribar-hi, però si aneu a visitar la font no creueu el mas, ja que és prohibit.

 

Març 2015
Març 2015

L’estat actual de la font de Santandreu és trist, amb aiguamolls per tot arreu, pedres regirades pel terra i amb els brocs principals secs. Un trist present per una font dedicada des de 1968 a la Verge del Remei (sic) i al gran mestre normalitzador de la llengua catalana Pompeu Fabra.

Març 2015
Març 2015

Tot i que dels dos brocs principals de la Font de Santandreu no en brolla aigua si que en surt del més inferior, encara que seria convenient de fer una bona neteja i millora de la deu d’aigua.

 

Març 2015
Març 2015

La Font de Santandreu consisteix en un gran monòlit de pedra amb les lletres en ferro dedicades a la Verge del Remei annexades i coronat per altres lletres també de ferro amb el nom de la font. També conté un mosaic de nou rajoles amb l’escut del sant al frontal i la dedicatòria a Pompeu Fabra al lateral del monòlit amb lletres de idèntiques a les anteriors. Davant de la font hi ha una gran bassa d’aigua.

Març 2015
Març 2015

Davant de la font de Santandreu, hi ha una gran bassa d'aigua que fa d’abeurador al nombrós ramat de vaques properes.

205 Fonts de Viladrau i rodalies