Font de Sant Amador

Coordenades de la font: 41°51'41"N - 2°22'24"E

Abril 2015
Abril 2015

L’entorn de la font és un bonic paratge de falgueres, avellaners i algun cirerer. A tocar hi ha el sot de l’Estrany, el qual podem resseguir vorejant uns camps i més tard travessar aquest sot i arribar fins al mas l’Estrany.

Abril 2015
Abril 2015

El nom de la font podria venir a compte d’Amador Varderi, pare del que fou propietari del Masnou durant part del segle XX. Des d’aquesta font es bombava aigua cap al mas, i encara avui es poden observar el dipòsit i altres estris per a tal menester en estat abandonat. La font compta amb una aixeta a un pam de terra i a sobre un portell que permet veure la mina natural. 

Abril 2015
Abril 2015

La font és situada per sota de les feixes de llevant del Masnou de Viladrau. Per arribar fins a la font però, no hi anirem des del mas, sinó que quan arribem al Coll de la Baralla, uns 800m. després de l’inici del camí del Masnou, abandonarem aquest camí i prendrem una pista carenada que baixa cap al sot i ens porta directament a les feixes inferiors del Masnou.

Maig 2015
Maig 2015

Sobre l’aixeta mateix de la font de Sant Amador hi ha la mina de la deu d’aigua. La mina es tancava amb un portell de ferro basculant horitzontal, que fins a l'estiu de l 2016 estava mig oberta degut a un despreniment de terres que immobilitzava el seu tancament.

Agost 2015
Agost 2015

A l'estiu del 2015 vem fer una bonica excursió a la font de Sant Amador, i després, creuant el sot que prové des de darrera del Turó de Mirambell, ens vàrem acostar fins a mas l’Estrany. Tot en molt bona companyia.

Setembre 2016
Setembre 2016

Un amic de les fonts de Viladrau ha arranjat la font de Sant Amador, ha netejat la mina del fang que l’omplia i impedia el tancament de la portella, i ha rejuntat amb ciment l’obra. Per acabar ha decidit rebatejar la font amb el nom de Font de l’Helena amb un rotulat artístic sobre la porta metàl·lica.

 

Octubre 2016
Octubre 2016

Diu una llegenda que als camps que propers de la font hi ha enterrat un vell camió dels anys quaranta, que l’antic propietari del Masnou va fer colgar per evitar que els nens de la casa es fessin mal mentre jugaven entre la ferralla. Serà veritat aquest tresor arqueològic?

205 Fonts de Viladrau i rodalies