Font de Palomeres

Abril 2012
Abril 2012

El Pla de Palomeres és una cruïlla de quatre camins situada a 1027m. d’altitud. El camí del nord rodeja el Turó de Palomeres i ens porta fins a Mas Vilarmau; el camí de l’est planeja per la carena fins al Pla del Tions; el camí del sud ens condueix Borderiol passant per darrera del Turó de la Tremoleda; i el camí de l’oest creua tots els torrents que baixen del turó, visita la Font del Vern i passant per sota Puig Sa Sucre arriba fins al Pujolar.

Abril 2012
Abril 2012

Però a part d’aquests quatre camins, també en sorgeix un petit viaró (actualment ampliat per l’explotació forestal que s’està portant a terme) que ens mena a un sot d’on sorgeix l’aigua de la muntanya. Estem davant de la perduda Font de Palomeres.

Abril 2012
Abril 2012

En la bibliografia on apareix citada aquesta antiga font és situada entre Puig Sa Sucre i el Pla de Palomeres, a 115 minuts a peu de la Plaça Major de Viladrau.

 

Segons els historiadors sembla que les terres del Pla de Palomeres foren habitades en època prehistòrica, en son testimoni les troballes d’eines de sílex en aquest entorn.

205 Fonts de Viladrau i rodalies