Font de la Casanova de Les Cors

Coordenades de la font: 41º51’39”N - 2º23’54”E

Setembre 2012
Setembre 2012

Durant les obres de restauració del mas es va instal•lar un enginyós sistema hidràulic per llevar aigua del Torrent de la Casanova fins a l’edificació i des de 2010 podem gaudir d’aquesta senzilla Font de la Casanova de les Cors, composta d’un broc de ferro, dues teules mal posades, quatre pedres i una graciosa bassa.

Setembre 2012
Setembre 2012

La Casanova de Les Cors és una masoveria que pertany a Les Cors. Si prenem l’antic camí de Viladrau a Espinelves, un cop passat Masmiquel i arribats fins al collet del Sabater, cal prendre el camí de esquerra que ens porta directes al mas passant pel Pla Esteller.

Setembre 2012
Setembre 2012

La Casanova de les Cors té casa principal de tres plantes i una pallissa de dues, avui restaurades i usades per la mancomunitat de caçadors de Viladrau. Tot i que antigament l’edifici tenia una cort de vaques i una altre de porcs, el nom correcte no es Corts sinó Cors, que prové d’un antic llinatge sembla que procedent de Vic.

Juliol 2013
Juliol 2013

Per arribar a la Casanova de les Cors s’ha de continuar pel camí de Masmiquel i Casadevall, passar el Collet del Sabater i enseguida trobarem una desviació: a la dreta el sender antic cap Espinelves, i a l’esquerre el camí cap a la Casanova de les Cors. Just després de la desviació trobarem el Pla Esteller, que marca el límit entre les conques hídriques del Torrent de Casadevall i el de la Casanova.

205 Fonts de Viladrau i rodalies