Font de Cassola

Coordenades de la font: 41º50’52”N - 2º24’26”E

Setembre 2012
Setembre 2012

La Font de Cassola és prop de Coll de Gomara mirant cap al poble, 45 minuts a peu de la plaça. Situada en un dels sots que baixa des de la Peça de la Pubilla i que conflueixen en el Sot dels Igols, una mica per sobre de la darrera corba de la carretera abans d’arribar al coll. Hi ha un dipòsit i la font està entubada fins a Masmiquel, potser per això ara no raja aigua del broc.

Juliol 2014
Juliol 2014

La Font de Cassola és molt desconeguda. De tota la bibliografia consultada, sols l’hem trobada situada al llibre de M. Feliu, I. Lopez, X. Lopez i Ll. Pagespetit editat al 1993 per “Quaderns de la Revista de Girona” i al del doctor Ariet “Topografia mèdica de Viladrau” de 1915 amb el nom de Font de Caçola.

Agost 2014
Agost 2014

Moltes vegades anem a la Font de Cassola pujant pel camí antic que ascendia al camps de Gomara i que surt de la corba del Pont del Mostatxo. És un camí molt agradable, vorejat d’avets i que ressegueix la Peça de la Pubilla allunyat de la carretera.  Abans d’arribar a la carretera de Sant Marçal cal desviar-se a nord per un corriol que baixa fins a la font.

Desembre 2016
Desembre 2016

A vegades la natura et sorprèn, i et permet veure rajar la font de Cassola.

Encara no hem esbrinat si el nom de la font es refereix al recipient més ample que alt que serveix per a cuinar, o al terme usat per denominar el basament d'un castell.

205 Fonts de Viladrau i rodalies