Coordenades de la font: 41º48´12" N - 2º20´49" E
Situada a peu de la carretera de Coll Formic, 200m. abans d’arribar al coll venint des del Brull. A la font s’hi accedeix per unes escales de pedra que la separen de la carretera. Del mur de pedra surt un gruixut broc de ferro, i a la pedra de dalt hi ha incrustat un escut de ferro amb el nom de la font amb lletres en relleu.
També anomenada tradicionalment Font Cabridella. Sembla que va ser costum durant una època que cada vegada que es restaurava una font rebatejarla (amb noms de sants) com aquest cas quan es va restaurar al 1965 per part de l’Associació dels Amics de l’Aplec de Matagalls.
La font esta situada formalment al terme municipal del Brull.
El mur del costat té una placa dedicada a Anselm Clam i Vilaró penjada al juliol de 1984 per la Unió Ciclista de Taradell.
El poema de Maragall és “En la mort d'un jove”, tot i que hi han omès les frases 4ª i 5ª:
Te'n vas anar amb aquell ponent dolcíssim...
Caigueres, lluitador, al marxar a la lluita.
Somreies a la força dels teus muscles
i glaties per guerres i corones,
i tot de cop t'has esllanguit per terra
amb els ulls admirats...
Sant Jordi (Palestina, 270 – Nicomèdia, 303) va ésser un militar romà convertit al cristianisme i mort com a màrtir per no voler abjurar de la seva fe. És venerat en la majoria de confessions cristianes com un dels sants més populars, així com també per l'Islam. Durant l’Edat Mitjana fou un dels principals sants per la seva llegenda, tot i que la seva historicitat és discutida.
Aquest estiu 2016 ha estat un dels més secs que es recorden; la majoria de les fonts del Montseny nord han patit de valent per no quedar eixutes del tot. La font de Sant Jordi sols gotejava amb prou feines.
El 29 de juny de 1965 es va inaugurar l’arranjament de la font amb un vers de mossèn Colom:
Deixa-li font Cabridella, ta veu de gran cavaller:
que ens parli de nostres gestes,
de glòries d’altres temps,
que les tenim oblidades,
com caliu sota el cendrer.