Coordenades de la font: 41°51'41"N - 2°22'24"E
L’entorn de la font és un bonic paratge de falgueres, avellaners i algun cirerer. A tocar hi ha el sot de l’Estrany, el qual podem resseguir vorejant uns camps i més tard travessar aquest sot i arribar fins al mas l’Estrany.
El nom de la font podria venir a compte d’Amador Varderi, pare del que fou propietari del Masnou durant part del segle XX. Des d’aquesta font es bombava aigua cap al mas, i encara avui es poden observar el dipòsit i altres estris per a tal menester en estat abandonat. La font compta amb una aixeta a un pam de terra i a sobre un portell que permet veure la mina natural.
La font és situada per sota de les feixes de llevant del Masnou de Viladrau. Per arribar fins a la font però, no hi anirem des del
mas, sinó que quan arribem al Coll de la Baralla, uns 800m. després de l’inici del camí del Masnou, abandonarem aquest camí i prendrem una pista carenada que baixa cap al sot i ens porta
directament a les feixes inferiors del Masnou.
Sobre l’aixeta mateix de la font de Sant Amador hi ha la mina de la deu d’aigua. La mina es tancava amb un portell de ferro basculant horitzontal, que fins a l'estiu de l 2016 estava mig oberta degut a un despreniment de terres que immobilitzava el seu tancament.
A l'estiu del 2015 vem fer una bonica excursió a la font de Sant Amador, i després, creuant el sot que prové des de darrera del Turó de Mirambell, ens vàrem acostar fins a mas l’Estrany. Tot en molt bona companyia.
Un amic de les fonts de Viladrau ha arranjat la font de Sant Amador, ha netejat la mina del fang que l’omplia i impedia el tancament de la portella, i ha rejuntat amb ciment l’obra. Per acabar ha decidit rebatejar la font amb el nom de Font de l’Helena amb un rotulat artístic sobre la porta metàl·lica.
Diu una llegenda que als camps que propers de la font hi ha enterrat un vell camió dels anys quaranta, que l’antic propietari del Masnou va fer colgar per evitar que els nens de la casa es fessin mal mentre jugaven entre la ferralla. Serà veritat aquest tresor arqueològic?