Coordenades de la font: 41º51’28”N - 2º21’09”E
Font situada annexa al pont de Masvidal, a 55 minuts caminant des de la plaça.
Si no voleu caminar per la carretera, podeu anar pel bonic camí de la Noguerola fins a Coll Cendrós, i al baixar del coll, trobareu la carretera per la que tan sols haureu de caminar 400 metres per arribar al pont.
La zona es tan ombrívola i humida que moltes vegades el broc de la font queda completament cobert per la vegetació. Podeu guiar-vos pel so de l’aigua al caure del broc, ja que aquí la Riera Major baixa molt lentament i us permetrà de sentir la font.
El paratge del pont és de gran bellesa, ideal per fer-hi un bany en ple estiu.
Aigües amunt podeu contemplar les restes dels estreps d’un pont primitiu. Durant la Guerra Civil, a Masvidal es va lliurar una mortal batalla entre les tropes republicanes i els exercits franquistes. Les tropes del general Asensio que venien de Vic necessitaren de l’ajuda de l’aviació per poder vèncer l’exèrcit republicà que es volia fer fort a Masvidal. Poc abans d’abandonar la posició els resistents van fer volar el pont.
Un escrit del 1340 esmenta l’existència de més de 80 masos a Viladrau, un d’ells Masvidal. L’actual mas porxat és situat a la carretera de Barcelona, tot just a la cruïlla amb l’inici de la carretera de la Fullaca, presidint amb elegància els camps de cultiu.
Masvidal és un gran casal documentat ja al 1229. Té una capella situada al costat de llevant. Ha sofert diverses reformes, la darrera després de la Guerra Civil, quan van cremar una pintura amb motius de la Mare de Déu. Abans l’altar estava situat a ponent, però amb les reformes i l’obertura de la porta lateral va permetre posar l’altar a l’actual costat de llevant.