Font de Can Batllic

Coordenades aproximades de la font: 41º51’30”N - 2º22’13”E

Agost 2014
Agost 2014

La Font de Can Batllic és una construcció amb coberta de pedra situada en un sot al nord de Can Batllic, en un revolt tancat del camí cap a l’Estrany.

Maig 2015
Maig 2015

Per anar a Can Batllic cal sortir del poble pel Passeig de les Farigoles direcció nord. Quan arribeu a Coll de Ciders, agafeu la pista a ponent. 200m. enllà hi ha una variant que ascendeix i us portarà fins Camps de Masbou passant per Can Panella; des dels camps hi ha una bona vista del Collsacabra i els Pirineus, ara prenen el camí de ponent directe a Can Batllic.

 

Agost 2013
Agost 2013

Can Batllic és un mas de dos aiguavessos, amb la façana principal orientada a ponent i l’altra a llevant. Té tres pisos, a la planta baixa estaven els animals de manera que la seva calor escalfava el primer pis que era on es trobaven les habitacions de la família. A la planta sotacoberta s’emmagatzemava melmelades, conserves i tot allò necessari per passar l´hivern.

Agost 2013
Agost 2013

La llinda de la porta principal té gravada la xifra 1790, però sobre la finestra amb restes d’esgrafiats la llinda té marcada la data de 1724. A la façana principal hi ha les restes d’un rellotge de sol.

Agost 2013
Agost 2013

La Font de Can Batllic es troba situada una mica més abaix (en un sot al nord d’aquest mas) de la casa, tot i que el mas disposa d'un dipòsit amb capacitat fins a 50.000 litres  enganxat a la façana per a ús dels massovers (que es proveeeix de l'aigua de pluja recollida de la coberta).

Desembre 2013
Desembre 2013

Venint des Viladrau, a peu del camí, poc abans d’arribar a Can Batllic hi ha una mina d’aigua que servia per regar els camps, però no us equivoqueu pas! no és la Font de Can Batllic.

Agost 2013
Agost 2013

Les activitats agràries i ramaderes al Montseny han sofert una gran davallada, ja que han passat d’ocupar un 26% de les persones ocupades al 1986 a sols un 3% al 2001. Tot i que no coneixo dades específiques de Viladrau, juraria que aquest percentatge actualment és encara més baix. De totes maneres, a Can Batllic de Viladrau encara seguen el blat.

Setembre 2014
Setembre 2014

Anant pel camí antic de Viladrau a Sant Sadurní d’Osormort, pel Pla de la Coromina, per llevant del Turó de Mirambell, i en direcció a Montalt i La Boixeda, agafem el camí del Masnou i podrem veure a la llunyania Can Batllic a l’altre costat del Sot de l’Estrany.

Abril 2015
Abril 2015

La Nina i l’Eloi davant el que resta de la Font de Can Batllic. Dins la volta de pedra el terra s’ha mig enfonsat i cal anar en compte d’on posem els peus. Malgrat que no ara no hi hagi aigua ni broc, la magnificència i bellesa del lloc ben bé val l’excursió fins aquesta font perduda.

 

Juny 2016
Juny 2016

Sabíeu que a l’era de Can Batllic els nens encara juguen a jocs tradicionals catalans com el del Silenci? Un lloc ideal per fer una passejada tranquil.la, jugar, parlar amb els amics.... Sols faltaria arreglar l’antiga font de Can Batllic per completar la vetllada.

205 Fonts de Viladrau i rodalies