Les Tres Fonts

Setembre 2014
Setembre 2014

Les anomenades Tres Fonts estaven situades a la part nord del terme municipal, al camí de Masnou a Pallarols, un camí que travessa boscos joves de castanyers, alzines i roures.

Octubre 2014
Octubre 2014

Segons explica F. Tolosa al llibre "Viladrau, un munt de noms i imatges”, l’any 2003 les Tres Fonts varen ser canalitzades prop del Coll de Vent des del camí del nord del Masnou sembla que fins a la bassa propera al mas.

Octubre 2014
Octubre 2014

Des de les mines de les Tres Fonts, l’aigua és entubada fins a la bassa de davant del Masnou de Viladrau, una bassa amb mur de pedra situada just al camí d’accés al  Masnou.

Setembre 2014
Setembre 2014

El Masnou de Viladrau és una antiga masoveria que si accedeix pel camí antic de Montalt, que va de Viladrau a Pallerols.

Octubre 2014
Octubre 2014

La casa original tenia dues plantes, amb les habitacions dels masovers a llevant. Pel costat de ponent hi ha una porta amb una llinda amb data 1884. L’era estava situada en l’angle que formen les dues construccions venint del camí d’entrada. Té tres plantes mirant cap al nord, amb bones vistes cap a Collsacabra.

Octubre 2014
Octubre 2014

A Coll de Vent hi ha 7 camins. El que prové del sud des Viladrau. Dos que baixen per llevant, per cada costat del sot i que porten a les Mines de Les Cors. El camí cap del nord, a Montalt per la Pica dels Ocells. El del nord-oest, que conflueix amb l'anterior però passant per l’Alzinot de les Cors. I dos camins més cap a l’oest, un directe al Masnou, i un d’altre en direcció sud-oest que ens condueix al camí del Masnou.

Desembre 2014
Desembre 2014

 

Pallerols és un mas situat a 1km al nord del Masnou de Viladrau. Té dues plantes i un aiguavés orientat a sud, amb l’era situat a ponent de la casa. Actualment hi ha cavalls, si porten a terme rutes i diferents activitats equines.

205 Fonts de Viladrau i rodalies