Font de l'Orator

D'aquesta font encara no n'he trobat l'emplaçament històric exacte.

Febrer 2015
Febrer 2015

Situada a 120 minuts a peu de la Plaça Major, vora el torrent de l’Oratori, suposadament a prop del camí de l’Erola a Sant Segimon. Apareix al plànol de l’àlbum del XXIII Aplec de Matagalls. En moltes guies es explicada com a font perduda, i tampoc nosaltres no hem estat capaços de trobar-la, tot i que hem seguit el rastre de la misteriosa fletxa negra que surt des de l’Oratori.

Agost 2010
Agost 2010

L’Oratori és una construcció semicircular de pedra de tarter, actualment amb una talla de Sant Camil de Lelis (patró dels caminants) situat a dins. Està situat al camí de Sant Segimon, prop del torrent del mateix nom, a  1017m. d’altitud, i des d’ell podeu arribar en sols 3 minuts fins a la Roca Llisa, a 1022m. i una esplèndida vista de tota la vall del torrent de la Sala i del torrent de Rentadors.

Agost 2010
Agost 2010

Abans de la Guerra Civil Espanyola l'Oratori contenia una imatge de Sant Segimon que fou destruïda per exaltats. Conten que després de la guerra els “pares camils” (Orde dels Clergues Regulars Ministres dels Malalts), que s’havien instal·lat a Vic i que pujaven fins a Can Gat a donar la missa, passaven per davant i, veient la capelleta buida, van decidir de posar una imatge del seu sant patró.

Març 2015
Març 2015

Des de l’Oratori de Sant Camil, el santuari de Sant Segimon queda ja més aprop, tot i que encara ens resta una bona pujada encara que primer gaudirem de la cascada de l’Oratori tot just creuar el torrent.

205 Fonts de Viladrau i rodalies