Font Camp de Sant Miquel

Coordenades d'on suposadament estava la font: 41º51’11”N - 2º20’36”E

Novembre 2012
Novembre 2012

Els camps de Sant Miquel es troben entre la carretera de Viladrau i el marge dret del riu de Mules. Són una successió de camps intercomunicats que tenen una cota intermèdia entre la carretera i el riu, i que van des del Moli Espatllat fins a quasi Masvidal.

Novembre 2012
Novembre 2012

En un d’aquests anomenats Camps de Sant Miquel, amb un bon accés des de la carretera i que queda rodejat de bosc, als anys 70 i 80 hi havia caravanes amb gent que estiuejava allí, i sembla que aprofitaven l’aigua de la Font del Camp de Sant Miquel.

Novembre 2012
Novembre 2012

Fills d’Espinzella ens han explicat que la font estava situada sota aquesta tuia “Platycladus orientalis” que fa molts anys varen plantar de forma expressa en l’antic camp on aparcaven les caravanes.

Març 2014
Març 2014

Sembla que també podria anomenar-se Font dels Plans. Nosaltres no l’hem trobada, però hem vist que és citada en el llibre d'en Ferran Tolosa i situada per aquest autor vora els camps de Sant Miquel, a la part baixa d’Espinzella.

Novembre 2012
Novembre 2012

Al marge dret del riu de Mules hi ha aquestes restes de construccions de pedres, just a tocar la tuia orientalis que diuen que és on estava la Font del Camp de Sant Miquel.

Agost 2011
Agost 2011

La capella de Sant Miquel (adossada a la porta d’entrada del casal gòtic d'Espinzella) era dedicada primigèniament a Sant Miquel Arcàngel, però des del segle XIX s'hi venera Sant Miquel dels Sants, patró de Vic, que s’aturà a pregar en el seu camí cap al Montseny a fer-hi penitència. La llegenda popular diu que en nits de fetilleria sortia el famós Cavaller Blanc d’Espinzella.

205 Fonts de Viladrau i rodalies