Coordenades de la font: 41º50’58”N - 2º23’17”E
Al veïnat del mateix nom, a menys de 10 minuts de la Plaça Major. Aquesta és una font singular a Viladrau, doncs és una font urbana per naturalesa, del mateix model que hi ha a Barcelona.
Està situada a una cantonada, fent companyia a una gruixuda paret de pedra decorada amb una vinya i un hortènsia, entre dues cases del
veïnat, potser esperant la construcció de la futura plaça de Puigtorrat per prendre un lloc d’honor a la nova urbanització.
Des de Puigtorrat es pot gaudir d’una bonica vista del poble i de “les Tres Maries”, com popularment s’anomenen el tres turons que donada la seva posició successiva i el fet d’estar alineats amb Matagalls, però més propers al poble, els fa molt presents al dia a dia dels viladrauencs. De dreta a esquerra: Turó del coll d’Ordials (1487m) Turó del Mig (1552m) i Turó Gros del Pujol (1577m).
El barri de Puigtorrat rep el seu nom del fet que sigui un punt d’insolació important; d’altres teories situen l’origen pel color granat-vermell fosc de la roca on s’assenta. Les cases del barri tenen el nom de Cal Corbo, Cal Bessó, Cal Toscu, Can Cosme, Ca la Llúcia, Can Susu, Cal Ros, Can Bosses...i Cal Nen, que és la casa de la foto.
Un bravo per l’Ajuntament de Viladrau: després d’anys d’estar inutilitzada, des d'abril del 2016 tornem a beure de la Font de Puigtorrat. A més de fer noves obres cal mantenir el patrimoni històric del poble, i recuperar totes les nostres fonts.
La font de Puigtorrat sembla que estava originalment instal.lada a la foneria “Hijos de Dionisio Escorsa” al carrer de Creu Coberta nº15 de Barcelona. Testimonis orals afirmen que aquesta font en concret va ser portada a Puigtorrat pel doctor Carulla, quan en aquest barri sols hi havia un pou pels veïns.
La font al seu emplaçament original de l'entrada de la foneria als inicis del segle XX amb la nena Josefina Valimaña, filla dels porters del recinte industrial.