Coordenades de la font: 41º50’46”N - 2º23’38”E
La Font de l’Hostal de la Glòria esta situada al fons dels jardins d’aquest històric hostal, una mica per sobre de la piscina. Tot i que porta rotulat el nom de Font de Can Jep Sabater és una errada que us pot confondre de la veritable font amb aquest nom, que es va erigir al 2003 a les primeres feixes de la Arborètum de Viladrau.
L’aixeta de la Font de l’Hostal de la Glòria està enclavada a un pedró de granit vertical, amb un pica al terra que recull l’aigua i la condueix cap al sot provinent de l’avinguda Montserrat. Davant hi ha una gran pedra a mode de taula i dues d’altres roques planes per poder asseure’s.
Sobre el garatge de l’Hostal de la Glòria al 1940 es muntà un porxo amb troncs d’acàcia i sostre de bruc on se celebraven les revetlles i festes dels estiuejants, fins que al 1962 es varen construir al mateix lloc els actuals menjadors. Diuen que a les nits d’estiu dels anys cinquanta, veïns del poble anaven a la Font de Miquel per escoltar les melodies que provenien de l’Hostal i ballar a la llum dels estels.
La font està en un indret humit, rodejat de falgueres. La falguera és una planta vascular que es reprodueix per espores. Hi ha classificades unes vint mil espècies de plantes de la divisió Pteridophyta, on estarien enquadrades les falgueres. Hi ha espècies de falgueres tòxiques, les del gènere Lygodium, que creixen en zones temperades d'Àsia i Nord-Amèrica, no pas al Montseny!
L’hostal pren el nom del famós poema dramàtic de Josep Maria de Sagarra “L'hostal de la Glòria”, estrenat al teatre Romea de Barcelona el 7 d'octubre de 1931. El tema d'aquesta obra és la traïció d'una germana, amb dosis d’infidelitat, mentides i enveja, tot i que al final la Glòria acaba superant-ho gràcies a la seva paciència i valentia.